REPORDERIN TAKANA

Moikka. Olen Tiia, ammattijärjestäjä Savonlinnasta. Asun puolisoni ja koiran kanssa Kallislahdessa, täysi-ikäisten lasten muutettua jo kotoa. Toimin yrittäjänä osa-aikaisesti päätyöni ohella. Yrittäjyys on ollut haaveeni nuoresta lähtien ja nyt uuden elämäntilanteen ja ammattijärjestäjäkoulutuksen kautta siihen tuli mahdollisuus. Olen toiminut työelämässä aina asiakaspalvelutehtävissä ja koenkin työn opettaneen paljon toisen ihmisen kuuntelemisesta ja antaneen taitoja kohdata erilaisia asioita ja ihmisiä.

Miksi ammattijärjestäjän työ?

Koin, että olin pitkään etsinyt ”unelma” ammattiani. En vain hoksannut tai myöntänyt itselleni aikaisemmin, että nautin suuresti järjestelemisestä, järjestyksen vaihtamisesta ja epäjärjestyksessä olevien kohteiden siistimisestä. Tämä valkeni pari vuotta sitten ja aloinkin silloin etsiä tietoa, missä työssä tällaisesta olisi hyötyä ja törmäsin ammattijärjestäjätyöhön sekä -koulutukseen. Mietin reilun vuoden koulutukseen osallistumista ja tartuin siihen syksyllä 2023. Koulutus antoi kattavat tiedot ja opit ammattijärjestäjän työstä ja siinä toimimisesta. Koulutuksen innoittamana uskalsin lähteä omaa yritystä perustamaan ja nyt siis uuden äärellä ollaan. Ammattijärjestäjän työ on minulle inspiroivaa ja luovaa tekemistä. Siinä saa ideoida, suunnitella ja keksiä ratkaisuja erilaisiin kohteisiin.

Oma koti

Onko ammattijärjestäjän kotona aina siistiä? Ei suinkaan, ainakaan meillä. Epäjärjestystä syntyy ja eläintaloudessa karvoista ei pääse eroon. Huomaan epäjärjestyksen kotonani syntyvän tavallista helpommin, jos on väsynyt ja on paljon kaikkea elämässä meneillään. Silloin on vain myönnettävä, ettei aika tai jaksaminen riitä kaikkeen. En ammattijärjestäjänä myöskään arvostele sinun kotiasi tai muitakaan järjestelykohteita. Ymmärrän ja tiedän, että tämän päivän tavarapaljouden, kiireen ja vaatimusten keskellä on haastavaa toimia. Jokaisen koti ja omaisuus on juuri hänenlaistaan, ainutlaatuista ja kaikki arvostukseni sille.

Toiminta

Ammattijärjestäjänä kuulun Suomen Ammattijärjestäjäyhdistyk-seen ja sitoudun sen eettiseen ohjeistukseen ja toimintasääntöihin. Ohjeistuksessa korostetaan mm. asiakkaan etua ja tukemista, vaitiolovelvollisuutta, luotettavuutta, rehellisyyttä ja avoimuutta. Eettiseen ohjeistukseen voit tutustua tästä.

Arvostus luontoa ja eläimiä kohtaan näkyy yritystoiminnassani kierrättämällä sekä käyttämällä puhdistusaineina luonto- ja eläinystävällisiä tuotteita.

Tammikuussa 2024 / Tiia Repo-Kajokulma